Noticias

L’Associació Êthos per a la prevenció i rehabilitació integral de les dependències commemora el Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues

S’ha organitzat com cada any, en el marc d’aquesta data, activitats de sensibilització en els diversos grups terapèutics, dirigides a conscienciar sobre les conseqüències que té el consum de drogues tan legals com il·legals, i, l’alt cost que representa en la salut i el benestar de totes les persones.

Dues professionals de la nostra entitat, Verónica López i Susana Lánguiz, han participat a les jornades que organitza el Centre Penitenciari Lledoners en el marc del Dia Internacional de la Lluita Contra l’Abús i el Tràfic Il·legal de Drogues. A petició dels professionals de Lledoners s’ha realitzat una xerrada dirigida a interns del centre per tal de donar a conèixer els recursos externs amb els quals poden comptar estant en tercer grau o quan finalitzin l’estada a presó. S’ha fet difusió en xarxes i mitjans de comunicació com Ràdio Sabadell.

Una altra de les accions és la sortida de prevenció trimestral en la què un grup de voluntaris i voluntàries de l’entitat repartiran a “la cova” preservatius i material divulgatiu de prevenció de malalties de transmissió sexual. L’objectiu principal d’aquesta activitat és la de conscienciar i afavorir l’ús del preservatiu així com dels riscos del consum d’alcohol, sobretot tenint en compte, que els espais d’oci nocturn augmenten les conductes de risc dels joves.

En paraules de la presidenta, “Si només evitem el contagi o un embaràs no desitjat en una persona, tot l’esforç val la pena”

Associació Êthos, porta 8 anys actuant i treballant tant en el camp de la prevenció com en el tractament de les conductes addicitives. Les iniciatives i activitats que l’Associació porta a terme són diverses i s’estructuren a l’entorn de 15 programes que es desenvolupen al llarg de l’any.

ethos ethosL’Associació Êthos per a la prevenció i rehabilitació integral de les dependències commemora el Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues